•  Zeer gunstig tarief
  •  Werken transparant
  •  Zowel advocatuur als mediation
0299-323878
 

Som Advocatuur

Advocaten die begrijpen wat er speelt

 

Som Advocatuur

Advocaten die voor uw belang gaan.

Wilt u een inschatting van uw kansen en mogelijkheden? Neem nu contact op »

Mediation

Bent u betrokken bij een geschil, denk bijvoorbeeld aan een conflict inzake alimentatie, omgang, echtscheiding of op het werk? In dat geval kunt u kiezen voor mediation waarbij u probeert, onder begeleiding van een onafhankelijke en professionele Mfn-register mediator van Som Advocatuur, om samen met de andere partij(en) een aanvaardbare oplossing te vinden.

 

Waarom kiezen voor mediation?

Het grootste voordeel van mediation is dat u zelf beslist hoe de kwestie op te lossen. U doet dit door met hulp van de mediator te praten met de tegenpartij. U lost het dus samen op. De mediator begeleidt het gehele proces en zal u helpen wanneer u vastloopt of er niet uit komt met elkaar. Hierdoor is het mogelijk dat u na de mediation zelfs op goede voet verder kunt met de partij waarmee u daarvoor een groot probleem had.

 

Wanneer is mediation geschikt?

Mediation kan nagenoeg op alle vormen van problemen of conflicten worden toegepast. Het maakt daarbij niet uit of het om een of meerdere knelpunten gaat. Van belang is dat partijen zelf bereid zijn om na te denken over het antwoord op de vraag of zij zelf een bijdrage willen leveren inzake het oplossen van de kwestie. Ook belangrijk kan zijn de hoedanigheid van partijen. Denk bijvoorbeeld aan de rol die ouders voor hun kinderen hebben. Die rol blijft, ook na een scheiding.

 

Motieven om te kiezen voor mediation zijn:

  • mediation is vertrouwelijk, snel en efficiënt (dus kostenbesparend);
  • relaties kunnen meestal behouden blijven dan wel zorgvuldig worden beëindigd;
  • er wordt gekeken naar belangen en de toekomst in plaats van naar standpunten en het verleden;
  • partijen houden zelf controle over het conflict en (mogelijke) oplossing(en).

 

Echtscheidingsmedation

Mediation heeft zijn waarde inmiddels bewezen in conflicten met betrekking tot echtscheiding, alimentatie en omgang. Bij dergelijke zaken zijn er altijd tal van belangen die door elkaar lopen. Denk aan de omgang met de kinderen, een goede relatie van de ouders met de kinderen of het willen bewerkstelligen dat de kinderen financieel niets te kort komen. Maar ook andere belangen kunnen een rol spelen. Denk aan hoe om te gaan met een restschuld indien de echtelijke woning moet worden verkocht.

 

Indien partijen de gezamenlijke belangen in het oog houden en samen een beeld kunnen vormen van hoe de ideale toekomst – ondanks de kwestie die partijen verdeeld houdt – er voor hen beiden uit zou kunnen komen te zien, dan levert dit vaak bereidheid op om op een creatieve manier tot oplossingen te komen. Oplossingen waarvan beide partijen – en de kinderen – beter worden. Een ideale manier derhalve om geschilpunten om een goede wijze op te lossen. Interessant voor u? Neem gerust vrijblijvend contact op indien u meer wilt weten over mediation.

Gerelateerde nieuwsbrieven

Inschrijven nieuwsbrief